Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania - Sjöfartsmuseet  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sjöfartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna Sötvattensjön
  Limnoupolis
  Samariaravinen

Sevärdheter

  Agia Galini
  Halvön Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  Ön Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  I västra hörnet av den mysiga venetianska hamnen, i centrala Chania, ligger detta museum. Det är inrymt i det gamla fortet, Fort Firca. Fortet byggdes under den venetianska perioden i Kretas historia. Det tjänade som vakt till hamnen och som fängelse för dödsdömda fångar. Museet grundades av en amiral i grekiska flottan, 1973. Det ska visa upp den marina traditionen på Kreta,under århundraden som Kreta kämpat mot ockupanter och andra länders arméer.

Utställningen består av båtmodeller av fartyg från många tidsepoker. Det finns marina instrument, kartor,billig uhren vapen och annat som används under ett slag på vatten. Det finns mängder av foton, bilder och även kläder och uniformer som använts av soldater.

En stor del av utställningen avhandlar Kretas roll under andra världskriget. Det finns fotografier från kriget, både porträtt och ögonblicksbilder. Utrustning som använts av tyska soldater, och som lämnats kvar på Kreta, ställs ut i flera montrar. På informationsskyltar ges fakta om krigets händelser.

En annan del av museet visar den kretianska kampen mot den turkiska ockupationen under slutet av 1800-talet. Många av dem som deltog i frihetskampen, är hjälteförklarade och hyllas både i utställningen och på andra delar av ön.

I ett rum finns en snäckutställning. Där finns vackra snäckor och annat som kan hittas i vattnet runt Kreta. Det marina museet är lagom stort. Den som har gott om tid och intresse, kan fördjupa sina kunskaper om sjöfart och framförallt, om krig på sjön.

För turister som vill göra ett kortare besök,www.reeftiger.de är utställningarna intressanta och upplysande. De är lättöverskådliga och en timmes vandringar på de två våningarna är givande, även för den som saknar tidigare kunskaper om Kretas historia.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver