Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/45/167045/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets fŲrstasida Till Reselabbets fŲrstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania - Sj√∂fartsmuseet  
   
Allmänt

  Att t√§nka p√•...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sj√∂fartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna S√∂tvattensj√∂n
  Limnoupolis
  Samariaravinen

Sevärdheter

  Agia Galini
  Halv√∂n Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  √Ėn Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  I v√§stra h√∂rnet av den mysiga venetianska hamnen, i centrala Chania, ligger detta museum. Det √§r inrymt i det gamla fortet, Fort Firca. Fortet byggdes under den venetianska perioden i Kretas historia. Det tj√§nade som vakt till hamnen och som f√§ngelse f√∂r d√∂dsd√∂mda f√•ngar. Museet grundades av en amiral i grekiska flottan, 1973. Det ska visa upp den marina traditionen p√• Kreta,under √•rhundraden som Kreta k√§mpat mot ockupanter och andra l√§nders arm√©er.

Utställningen består av båtmodeller av fartyg från många tidsepoker. Det finns marina instrument, kartor,billig uhren vapen och annat som används under ett slag på vatten. Det finns mängder av foton, bilder och även kläder och uniformer som använts av soldater.

En stor del av utställningen avhandlar Kretas roll under andra världskriget. Det finns fotografier från kriget, både porträtt och ögonblicksbilder. Utrustning som använts av tyska soldater, och som lämnats kvar på Kreta, ställs ut i flera montrar. På informationsskyltar ges fakta om krigets händelser.

En annan del av museet visar den kretianska kampen mot den turkiska ockupationen under slutet av 1800-talet. Många av dem som deltog i frihetskampen, är hjälteförklarade och hyllas både i utställningen och på andra delar av ön.

I ett rum finns en snäckutställning. Där finns vackra snäckor och annat som kan hittas i vattnet runt Kreta. Det marina museet är lagom stort. Den som har gott om tid och intresse, kan fördjupa sina kunskaper om sjöfart och framförallt, om krig på sjön.

För turister som vill göra ett kortare besök,www.reeftiger.de är utställningarna intressanta och upplysande. De är lättöverskådliga och en timmes vandringar på de två våningarna är givande, även för den som saknar tidigare kunskaper om Kretas historia.
 
           

   
 

Karta Ųver staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka fŲre 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sŲkes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* SŲk billigt flyg hos Supersaver