Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sjöfartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna Sötvattensjön
  Limnoupolis
  Samariaravinen

Sevärdheter

  Agia Galini
  Halvön Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  Ön Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  Den näst största flygplatsen på Kreta ligger strax utanför Chania. Staden ligger på öns västra del, på nordkusten. Chania var huvudstad på ön från år 1845 till år 1971. Många historiska händelser har skett i eller i närheten av staden. Idag bor ca 60 000 invånare i staden och den är näst störst på Kreta, efter Heraklion.

Den gamla delen av staden var från början muromgärdad. Panerai Replica Watches Några delar av muren finns fortfarande kvar. Det finns många venetianska och osmanska byggnader som står kvar som en rest efter många års ockupation. Utanför gamla stan är Chania en modern stad med livlig trafik och högt tempo. För den shoppingintresserade finns både de traditionella turistbutikerna och de senaste trenderna i moderna butiker.

Intill stadskärnan finns busstationen. Där råder ett allmänt kaos. Busslinjerna har inte alltid fasta nummer eller avgångshållplatser. Stationen ser ut som en stor inhägnad parkeringsplats, där turister och stadens invånare hoppas få plats på rätt buss. Biljetter kan köpas inne i stationsbyggnaden samt i en biljettautomat på utsidan av byggnaden. Bussavgångarna rapporteras via ett högtalarsystem. På utsidan av stationsbyggnaden i ett litet inglasat bås, sitter en man som kan ge information om vilken buss du ska åka med. Ett tips är att försäkra sig en extra gång hos busschauffören om att du hamnat på rätt buss. Det går regelbundna bussar till och från de flesta samhällena runt Chania.

Inne i Chania är inte avstånden större än att man klarar sig till fots utan större problem. För den som kör bil fungerar trafikreglerna bra och det går förvånansvärt lätt att köra i den annars lite hetsiga grekiska trafiken. Uppmärksamma var man får parkera och missa inte att betala avgift.

 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver