Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/45/167045/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets fŲrstasida Till Reselabbets fŲrstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania - Samariaravinen  
   
Allmänt

  Att t√§nka p√•...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sj√∂fartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna S√∂tvattensj√∂n
  Limnoupolis
  Samariaravinen

Sevärdheter

  Agia Galini
  Halv√∂n Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  √Ėn Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  V√§stra delen av Kretas inland domineras av Vita Bergen, Lefka Ori. Det √§r en bergskedja med toppar √∂ver 3000 meters h√∂jd. St√∂rre delen av √•ret ligger sn√∂n kvar och de vita topparna syns l√•ngt ifr√•n. Det finns inga turistbyar och det mesta av omr√•det √§r √∂demark. Flera m√§ktiga raviner sk√§r genom bergen och inbjuder till vackra vandringar.

Ett av Kretas populäraste utflyktsmål är att vandra i Samariaravinens botten. Vandringen sträcker sig 16 km genom bergen och det är endast på sommarhalvåret vandring här är möjligt. Under vintertid forsar smältvattnet fram, men sommartid förvandlas det till endast en bäckfåra.

Det finns möjlighet att åka med utflyktsbussar till toppen av ravinen, där vandringen börjar. Men man kan också åka dit på egen hand med buss från Chania. Ravinen har öppet dagligen från 06:00 till solen går ner. För att ingen ska stanna kvar i ravinen, ska biljetten för vandringen återlämnas till vakterna vid ravinens slut. Vandringen börjar vid Omalos, som ligger på över 3000 meters höjd. Första delen av etappen har en kraftig fallhöjd. Vandringen är inte en enkel promenad, något man bör vara förberedd på. Det är stenigt och smalt. Under högsommaren kan solen steka ordentligt. Ordentliga skor och något att skydda huvudet med behövs. För den som vill uppleva en mäktig vandring med trånga passager och höga berg är strapatsen att rekommendera.
 
           

   
 

Karta Ųver staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka fŲre 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sŲkes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* SŲk billigt flyg hos Supersaver