Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania - Kyrkor och Kloster  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sjöfartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna Sötvattensjön
  Limnoupolis
  Samariaravinen

Sevärdheter

  Agia Galini
  Halvön Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  Ön Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  Under de venetianska åren byggdes många kyrkobyggnader i Chania. Här följer en kort beskrivning av några viktiga kyrkor och kloster.

Den venetianska domen, Jungfru Marias Katedral, stod i stadsdelen Kastelli. När Chania föll i turkarnas händer blev katedralen till en moské. Den byggdes då om för sitt nya syfte. När Chania, under andra världskriget, blev bombat, träffades även katedralen och revs senare.

Renierfamiljen hade ett eget kapell på sina ägor. Det byggdes under senare delen av 1600-talet och är en liten kupoltäckt byggnad.

År 1615 byggdes Klostret för Jungfru Marias mirakel. Det byggdes för nunnor av Marussa Mengano. Det mesta av klostret förstördes under bombningarna 1941. Men St.Roccos Kyrka finns kvar. Kyrkan byggdes troligen efter en pestepidemi. St. Rocco skulle skydda mot pesten.

Klostret av St. Nicholas fanns i Spanzia. Det byggdes under 1300-talet. Under den turkiska ockupationen, konverterades kyrkan till en moske. Turkarna byggde ett minaret som står kvar i sydvästra hörnet.

Det arkeologiska museet ligger i det som en gång var Klostret av Fransisco. Det är väldigt förändrat eftersom även detta kloster blev en moske under turkarna. De byggde ett minaret, som idag är rivet, och de byggde också en fontän.

Klostret av San Salvatore finns i nordvästra hörnet av det venetianska fortet. Också denna kyrka blev använd som moske under den turkiska ockupationen.

Centralt i gamla stan ligger den ortodoxa katedralen som idag kallas Trimartyri. Under den turkiska perioden ägdes byggnaden av en turkisk affärsman som drev en tvålfabrik i katedralen.
Detta är en av de vackrare kyrkorna i Chania.

Kyrkan av St. Cathrine finns vid Splanza-torget. Den är tillägnad St.Cathrine och St. John, eremiten. Kyrkan är byggd under den senare delen av 1600-talet.

En av de nyare kyrkorna, byggd i rysk-bysantisk stil, är Kyrkan av Maria-Magdalena. Den är byggd 1903.

Klostret av Chryssopigi har en lång, händelserik historia. Klostret byggdes under den senare delen av det venetianska styret. Det blev ett kulturellt center på Kreta. Där bodde många munkar och det fanns ett rikt bibliotek. Under turkisk ockupation fortsatte det att vara en viktig plats, men klostret förstördes under frihetskriget, år 1821. Under andra världskriget använde tyskarna det som militärförläggning. 1976 blev det ett nunnekloster. Nunnorna har sedan genomfört stora renoveringar och nu är klostret också ett Folkloremuseum.

https://www.hellenwoody.com/de/herrenmode/pullover.html
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver