Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/45/167045/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania - Kyrkor och Kloster  
   
AllmÀnt

  Att tĂ€nka pĂ„...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sjöfartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna Sötvattensjön
  Limnoupolis
  Samariaravinen

SevÀrdheter

  Agia Galini
  Halvön Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  Ă–n Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  Under de venetianska Ă„ren byggdes mĂ„nga kyrkobyggnader i Chania. HĂ€r följer en kort beskrivning av nĂ„gra viktiga kyrkor och kloster.

Den venetianska domen, Jungfru Marias Katedral, stod i stadsdelen Kastelli. NÀr Chania föll i turkarnas hÀnder blev katedralen till en moské. Den byggdes dÄ om för sitt nya syfte. NÀr Chania, under andra vÀrldskriget, blev bombat, trÀffades Àven katedralen och revs senare.

Renierfamiljen hade ett eget kapell pÄ sina Àgor. Det byggdes under senare delen av 1600-talet och Àr en liten kupoltÀckt byggnad.

År 1615 byggdes Klostret för Jungfru Marias mirakel. Det byggdes för nunnor av Marussa Mengano. Det mesta av klostret förstördes under bombningarna 1941. Men St.Roccos Kyrka finns kvar. Kyrkan byggdes troligen efter en pestepidemi. St. Rocco skulle skydda mot pesten.

Klostret av St. Nicholas fanns i Spanzia. Det byggdes under 1300-talet. Under den turkiska ockupationen, konverterades kyrkan till en moske. Turkarna byggde ett minaret som stÄr kvar i sydvÀstra hörnet.

Det arkeologiska museet ligger i det som en gÄng var Klostret av Fransisco. Det Àr vÀldigt förÀndrat eftersom Àven detta kloster blev en moske under turkarna. De byggde ett minaret, som idag Àr rivet, och de byggde ocksÄ en fontÀn.

Klostret av San Salvatore finns i nordvÀstra hörnet av det venetianska fortet. OcksÄ denna kyrka blev anvÀnd som moske under den turkiska ockupationen.

Centralt i gamla stan ligger den ortodoxa katedralen som idag kallas Trimartyri. Under den turkiska perioden Àgdes byggnaden av en turkisk affÀrsman som drev en tvÄlfabrik i katedralen.
Detta Àr en av de vackrare kyrkorna i Chania.

Kyrkan av St. Cathrine finns vid Splanza-torget. Den Àr tillÀgnad St.Cathrine och St. John, eremiten. Kyrkan Àr byggd under den senare delen av 1600-talet.

En av de nyare kyrkorna, byggd i rysk-bysantisk stil, Àr Kyrkan av Maria-Magdalena. Den Àr byggd 1903.

Klostret av Chryssopigi har en lÄng, hÀndelserik historia. Klostret byggdes under den senare delen av det venetianska styret. Det blev ett kulturellt center pÄ Kreta. DÀr bodde mÄnga munkar och det fanns ett rikt bibliotek. Under turkisk ockupation fortsatte det att vara en viktig plats, men klostret förstördes under frihetskriget, Är 1821. Under andra vÀrldskriget anvÀnde tyskarna det som militÀrförlÀggning. 1976 blev det ett nunnekloster. Nunnorna har sedan genomfört stora renoveringar och nu Àr klostret ocksÄ ett Folkloremuseum.

https://www.hellenwoody.com/de/herrenmode/pullover.html
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver