Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania - Ön Agioi Theodoroi  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sjöfartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna Sötvattensjön
  Limnoupolis
  Samariaravinen

Sevärdheter

  Agia Galini
  Halvön Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  Ön Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  Utanför Chanias kust, nordväst om staden ligger denna isolerade ö. Den är en nationalpark och hårt skyddad mot inkräktare. Kretensarna är stolta över att det finns en hjord av vildgetter på ön. Det sägs finnas ett hundratal getter, som är av en ras som endast finns på Kreta. Det är svårt att få syn på djuren, men har man tur kan man få se något av dem klättra på den klippiga ön. Det är endast en dag under året som det finns möjlighet att landstiga på ön. Det är under helgonet Theodorois namnsdag. Då hålls gudstjänst i ett litet kapell, som ligger isolerat på ön. Det har funnits militära fort på ön och ön hade viktig strategisk betydelse, men intogs snabbt när Turkiet ockuperade Kreta.

Ön har en vacker siluett utanför kusten och syns som ett landmärke från långt håll. Om man vill få möjlighet att se ön på närmre håll, Herrenmode så går det utflyktsbåtar från Chanias hamn. Man kan åka på en tvåtimmars båttur, då rundar men ön på nära håll och får också möjlighet till att snorkla intill ön. Klipporna reser sig högt ur havet och ger en dramatisk vy. Snorklingen är kanske inte den mest spännande, men det kan ändå finnas möjlighet att se en och annan fisk och lite smårev. Intill ön ligger också ett flygplan från andra världskriget på grunt vatten. Det syns tydligt genom båtens glasgolv på havets botten.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver