Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania - Gamla Stan  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sjöfartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna Sötvattensjön
  Limnoupolis
  Samariaravinen

Sevärdheter

  Agia Galini
  Halvön Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  Ön Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  Innanför hamnen brer den gamla stan ut sig med trånga gränder, avflagnad färg och byggnader i både venetiansk och osmansk stil. Det finns mängder av restauranger, en del har borden intill gågatan, andra ligger på mysiga bakgårdar.

Det finns mängder av butiker. Här finns de klassiska turistfällorna: souvenirer, fotbollströjor, lädervaror, olivolja, kryddor och allt man kan tänka sig. Det finns också ett arv från sextiotalet när Chania var en tillflyktsort för konstnärer. Konstbutiker hittas lite varstans i gränderna.

När man vandrar runt känns gränderna som ett virrvarr. Men de är uppdelade i olika sektioner. I väst, bakom Sjöfartsmuseet, finns de turkiska kvarteren, Topanas. Här fanns de turkiska förvaltningarna och Renieriporten, byggd 1608.
Evraiki består av små pastellfärgade hus. Det var de judiska kvarteren och där finns nu både shopping och restauranger.
Centrum i den venetianska staden var Kastelli, som ligger österut. Här har legat ett slott och nu kan man se lämningar av stenmurarna. Allra längst österut finns Splanzia. Här finns kullerstensgränder och vitkalkade kyrkor.

Här och var runt gamla stan kan man se rester av vad som varit stadsmur. På en del ställen reser den sig hög, på andra ställen har man grävt fram den och man kan se var den har funnits.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver