Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Kreta - Chania - Halvön Akrotiri  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Chania
  Sydkusten

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Arkeologiska museet
  Sjöfartsmuseet

Nöjen

  Falassarna
  Kourna Sötvattensjön
  Limnoupolis
  Samariaravinen

Sevärdheter

  Agia Galini
  Halvön Akrotiri
  Hamnen
  Kyrkor och Kloster
  Saluhallen
  Souda
  Spili
  Ön Agioi Theodoroi

Shopping

  Gamla Stan

  Öster om Chania sträcker sig denna halvö norrut i havet. Här finns många traditionella byar, stränder och flera gamla kloster. Det är också här som Chanias flygplats ligger.

I början av halvön finns Eleutherios Venizelos grav. Han levde 1834-1936. Han anses ha varit en framstående statsman och politiker i Kretas frihetskamp. Från den här platsen är det en vacker utsikt över viken där Chania ligger. Längre upp på västsidan av halvön finns stranden Kalathas. Ytterligare en bit upp finns Stavros vackra stränder.

Kretas kanske vackraste kloster heter Agia Triada.billig uhren Det är från tidigt 1600-tal och byggdes av den venetianska familjen Tsangaroli. Det är idag en viktig ort för pilgrimer, som vallfärdar för att se på dess imponerande samling av ikoner.

Lite längre norrut finns klostret Moni Gouvernetou. Det är byggt i formen av ett fort, med torn i dess fyra hörn. Innanför murarna finns en kyrka, tillägnad Jungfru Maria. Kyrkan byggdes 1548, förstördes av turkarna 1821, men har senare blivit återuppbyggd. På 1000-talet grundades klostret Moni Gouvernetou av S:t Johannes. Han kom till Kreta för att upprätthålla kristendomen på ön och kallades för Eremiten S:t Johannes. Han levde i en grotta i ravinen. Grottan är 150 m lång och innehåller imponerande stalagmiter och stalaktiter.

Senare flyttades klostret längre upp på bergets sida för att skyddas mot pirater. Dit kommer man på en stenbro som leder över en flod. Intill stigen, innan man når klostret, finns en mindre grotta där arkeologer funnit lämningar efter antik Artemisdyrkan. Inuti grottan finns en enorm svart stalagmit, som sägs ha formen av en björn. Artemis tillbads i form av en björn.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver