Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Wien - Karlsplatz / Karlskirche  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Wien

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Albertina
  Konsthistoriska museet
  Naturhistoriska museet
  Wien Museum Karlsplatz

Nöjen

  Operan
  Prater

Sevärdheter

  Haas Haus
  Hofburg
  Hundertwasserhaus
  Karlsplatz / Karlskirche
  Millenium Tower
  Schönbrunn
  Spanska ridskolan
  Stadtpark
  Stephansdomen

Shopping

  Graben
  Kärntner Straße
  Mariahilfer Strasse

  Torget Karlsplatz domineras av den stora Karlskirche som byggdes på uppdrag av Karl VI. Då Wien härjades av Pest 1713 svor Kejsaren att bygga en kyrka mot den och utlyste en arkitekttävling. Resultatet blev den vackra Karlskirche vid Resselparken, helgad åt skyddshelgonet Karl Borromeo.

Den är ett mästerverk i barock stil och den största barock-katedralen norr om Alperna. Kupolen och pelargången påminner om antikens Grekland och Rom. De minaretliknande kolonnerna ger en orientalisk känsla. Kyrkan började byggas år 1715 och det tog 25 år innan den stod färdig. Den är rikt utsmyckad med mängder av konstverk. Framför kyrkan vid en fontän står, som en kontrast, den moderna Henry Moore-skulpturen ”Hill Arches”.

Resselparken, som ligger på sydöstra sidan om Karlsplatz, omges av flera kulturella byggnader. Öster om Karlskirche ligger t.ex. Wien Museum Karlplatz med föremål från romartidens Wien och glas från Stephansdomen. På andra sidan Resselparken hittar du konserthuset Musikverein som är hemvist åt de berömda Wienerfilharmonikerna.

Som en del av tunnelbanesystemet byggdes de vackra Karlsplatz paviljongerna år 1899. Här finns även ett populärt fik med en enorm terrass som är värd att besöka.

billig uhren
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver