Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/45/167045/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Wien - Spanska ridskolan  
   
AllmÀnt

  Att tĂ€nka pĂ„...
  Resa till Wien

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Albertina
  Konsthistoriska museet
  Naturhistoriska museet
  Wien Museum Karlsplatz

Nöjen

  Operan
  Prater

SevÀrdheter

  Haas Haus
  Hofburg
  Hundertwasserhaus
  Karlsplatz / Karlskirche
  Millenium Tower
  Schönbrunn
  Spanska ridskolan
  Stadtpark
  Stephansdomen

Shopping

  Graben
  KĂ€rntner Straße
  Mariahilfer Strasse

  Habsburgarna grundade ridskolan redan under sent 1500-tal, men den vackra arenan byggdes under 1700-talet. För den med intresse för arkitektur sĂ€gs den vara ett mĂ€sterverk inom barocken och en av vĂ€rldens vackraste ryttararenor.

1556-59 lÀt Ferdinand I uppföra Stallburg som bostad Ät sin son. Senare byggdes denna renÀssansbyggnad om till stall Ät hÀstarna pÄ den Spanska ridskolan. 1735 stod Vinterridskolan fÀrdig vilken idag Àr arena för Spanska ridskolans förestÀllningar. Stallet har ej öppet för allmÀnheten. FrÄn det intilliggande Lipizzaner Museum kan man kika in i nÄgra av boxarna och fÄ en uppfattning av hur stallet ser ut.

Biljetter mÄste bestÀllas skriftligen minst 6 mÄnader i förvÀg pÄ grund av populariteten. Det Àr mycket svÄrt att fÄ biljetter till förestÀllningarna om man inte förbestÀllt. Ett billigare och lÀttare sÀtt att fÄ beskÄda hÀstarna Àr att se deras förmiddagstrÀningar pÄ tisdagar - torsdagar. Biljetter sÀljs frÄn klockan 09.00 och det gÄr inte att boka i förvÀg.

PÄ Spanska ridskolan finns bara lipizzanerhÀstar.billig uhren LipizzanerhÀstarna har sitt ursprung i Spanien, men föddes ursprungligen upp i Lipica (tidigare Lipizza), nuvarande Slovenien. Idag föds de upp pÄ ett stuteri i Piber i Steiermark nÀra Graz. De moderna lipizzanerhÀstarna frÄn Piber Àr skimlar, fölen föds svarta eller bruna och bleknar med Ären tills de Àr helt vita. Rasen sÀga vara en korsning av araber, berber och spanska hÀstar. De Àr av en vacker och uthÄllig ras. Med hjÀlp av gamla trÀningsmetoder övas hÀstarna till att gÄ och dansa i eleganta rörelser till musik.


 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver