Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Wien - Spanska ridskolan  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Wien

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Albertina
  Konsthistoriska museet
  Naturhistoriska museet
  Wien Museum Karlsplatz

Nöjen

  Operan
  Prater

Sevärdheter

  Haas Haus
  Hofburg
  Hundertwasserhaus
  Karlsplatz / Karlskirche
  Millenium Tower
  Schönbrunn
  Spanska ridskolan
  Stadtpark
  Stephansdomen

Shopping

  Graben
  Kärntner Straße
  Mariahilfer Strasse

  Habsburgarna grundade ridskolan redan under sent 1500-tal, men den vackra arenan byggdes under 1700-talet. För den med intresse för arkitektur sägs den vara ett mästerverk inom barocken och en av världens vackraste ryttararenor.

1556-59 lät Ferdinand I uppföra Stallburg som bostad åt sin son. Senare byggdes denna renässansbyggnad om till stall åt hästarna på den Spanska ridskolan. 1735 stod Vinterridskolan färdig vilken idag är arena för Spanska ridskolans föreställningar. Stallet har ej öppet för allmänheten. Från det intilliggande Lipizzaner Museum kan man kika in i några av boxarna och få en uppfattning av hur stallet ser ut.

Biljetter måste beställas skriftligen minst 6 månader i förväg på grund av populariteten. Det är mycket svårt att få biljetter till föreställningarna om man inte förbeställt. Ett billigare och lättare sätt att få beskåda hästarna är att se deras förmiddagsträningar på tisdagar - torsdagar. Biljetter säljs från klockan 09.00 och det går inte att boka i förväg.

På Spanska ridskolan finns bara lipizzanerhästar.billig uhren Lipizzanerhästarna har sitt ursprung i Spanien, men föddes ursprungligen upp i Lipica (tidigare Lipizza), nuvarande Slovenien. Idag föds de upp på ett stuteri i Piber i Steiermark nära Graz. De moderna lipizzanerhästarna från Piber är skimlar, fölen föds svarta eller bruna och bleknar med åren tills de är helt vita. Rasen säga vara en korsning av araber, berber och spanska hästar. De är av en vacker och uthållig ras. Med hjälp av gamla träningsmetoder övas hästarna till att gå och dansa i eleganta rörelser till musik.


 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver