Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Wien - Prater  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Wien

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Albertina
  Konsthistoriska museet
  Naturhistoriska museet
  Wien Museum Karlsplatz

Nöjen

  Operan
  Prater

Sevärdheter

  Haas Haus
  Hofburg
  Hundertwasserhaus
  Karlsplatz / Karlskirche
  Millenium Tower
  Schönbrunn
  Spanska ridskolan
  Stadtpark
  Stephansdomen

Shopping

  Graben
  Kärntner Straße
  Mariahilfer Strasse

  Ursprungligen var denna mark mellan Donau och dess kanal, kejserlig jaktmark. Den västra delen av området blev under 1800-talet förvandlad till ett populärt nöjesfält.

Idag är tivolit modernt utvecklat med åtskilliga berg-och-dalbanor, radiobilar och spöktåg. En del av attraktionerna är riktigt otäcka, medan andra passar även de mindre barnen. Det finns också många bodar, uteserveringar och korvstånd.

Det enorma pariserhjulet Riesenrad, som kanske är en av Wiens mest kända sevärdheter, byggdes 1896. Ingenjören var engelskmannen Walter Basset. Omkretsen är ca 65 m, vilket ger en sagolik utsikt då du befinner dig längst upp. Ursprungligen var det 30 gondoler i attraktionen men de flesta förstördes under andra världskrigen. Idag finns 15 gondoler. Det gäller dock att ha gott om tid för denna luftfärd. Ett varv tar ca en timme, så det är inget för den stressade eller den som har höjdskräck. Under tiden kan man dock njuta av mat och dricka tillsammans med sina vänner.

Det tas inte ut något inträde till den stora nöjesparken. Attraktionerna kan betalas direkt i luckan vid start. Priserna är ganska låga, jämfört med motsvarigheter i Sverige. Attraktionerna håller inte samma standard som du kanske är van vid från Liseberg eller Gröna Lund, men det finns flera härliga åkturer, som t.ex. en enorm slänggunga.

Prater är öppet dagligen mellan 10-23 under sommarhalvåret.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver