Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Wien - Naturhistoriska museet  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till Wien

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Albertina
  Konsthistoriska museet
  Naturhistoriska museet
  Wien Museum Karlsplatz

Nöjen

  Operan
  Prater

Sevärdheter

  Haas Haus
  Hofburg
  Hundertwasserhaus
  Karlsplatz / Karlskirche
  Millenium Tower
  Schönbrunn
  Spanska ridskolan
  Stadtpark
  Stephansdomen

Shopping

  Graben
  Kärntner Straße
  Mariahilfer Strasse

  "Naturhistorisches Museum Wien" ligger vid Hofburgområdet på Ringstrasse. Den stora byggnaden är i sig ett sevärt hus. Det är en spegelbild av Konsthistoriska museet som ligger mitt emot. På museets 8700 kvadratmeter, uppdelat på tre våningar, finns enorma samlingar av uppstoppade djur. Monter efter monter är fyllda med både kända och mindre kända djur. Samlingen innehåller över 20 miljoner objekt som har samlats i över 250 år.

Här finns däggdjur, fåglar, insekter, vattenlevande djur, fossiler, dinosaurier och andra utdöda djur.
På bottenplan finns ett akvarium med en terrarieavdelning. Museet rymmer även en samling mineraler och meteorer. En av de mest kända arkeologiska attraktionerna är fertilitetsfiguren Venus från Willendorf som påstås vara ca 24 000 år.

Det finns även en dinosaurieavdelning som inte riktigt lever upp till våra förväntningar. Har ni varit på Naturhistoriska Museet i London så blir ni besvikna av denna utställning. Avdelningen är ganska liten och huvudattraktionen är en uppbyggd Diplodocus plus ett fåtal andra uppbyggda skelett och avgjutningar.

För den som är intresserad av att lära sig något nytt, finns avdelningar där man kan forska lite djupare i olika ämnen. Till exempel så finns det mikroskop där man kan titta på levande bakterier och andra små saker man inte kan se med blotta ögat.
Det finns även en avdelning för barn där de får lära sig mer om naturen och om djur.

I byggnaden finns även ett café (Café Nautilus) och en souvenirshop. Man kan även få en guidad tur på taket där man har en spektakulär utsikt över Wiens innerstad. Har du inte möjlighet att besöka museet så kan du ändå få en rundtur på museets olika avdelningar via hemsidan. Klicka här för att nå rundturerna.

Öppettider:
Torsdag - Måndag: 9:00 - 18:30
Onsdag: 9:00 - 21:00
Tidag: stängt
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver