Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Stockholm - Östasiatiska Museet  
   




Allmänt

  ingen aning

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  ABBA the Museum
  Historiska Museet
  Moderna Museet
  Nationalmuseum
  Naturhistoriska museet
  Nordiska Museet
  Skansen
  Tekniska Museet
  Vasamuseet
  Östasiatiska Museet

Nöjen

  Gröna Lund

Sevärdheter

  Fåfängan
  Gamla Stan
  Kulturhuset
  Skansen-Akvariet

Shopping

  NK

  Östasiatiska museet vill vara ett levande museum för Asiens kulturer, ett forum för upplevelse och insikt, och en ständigt föränderlig scen där man möter, utforskar och debatterar Asien i världen, såväl kulturer och traditioner som nuet och framtiden.

Östasiatiska museet ligger vackert beläget på Skeppsholmen – en liten ö mitt i Stockholms city.
Här möter Du Kina, Indien och Sydostasien. De rika samlingarna har få motsvarigheter utanför Asien. Ur samlingarna visas nu det förhistoriska Kina i ”Kina före Kina”, "Mittens rike", en presentation av kejsartidens Kina samt buddhistisk och indisk skulptur och kinesiskt måleri. Museet arbetar med att öppna flera nya basutställningar under kommande år.
Museets historia

Det var den svenske arkeologen Johan ”Kina-Gunnar” Andersson som på 1920-talet i Kina upptäckte den målade keramiken från Kinasjordbrukarstenålder. Dessa samlingar blev grunden i det museum som riksdagen inrättade 1926. Museet växte snabbt och kom att omfatta ett rikt material som berättar om Asiens kulturer. 1959 slogs dessa samlingar samman med Nationalmuseums samlingar av östasiatisk och indisk konst och konsthantverk. Det nya museet öppnade1963 i flottans gamla Tyghus på Skeppsholmen.

Den långa, gula byggnaden från slutet av 1600-talet är ritad av Nicodemus Tessin d y. Här har varit såväl repslagarbana, fatttighus och stall, som lejonkula och nu: Mötesplats Asien!

Museet ingår sedan 1999 i Statens Museer för Världskultur tillsammans med Etnografiska Museet och Medelhavsmuseet i Stockholm och Världskulturmuseet i Göteborg. De fyra museerna visar och levandegör världens kulturer och ger perspektiv på vår värld!
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver