Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Stockholm - Skansen  
   




Allmänt

  ingen aning

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  ABBA the Museum
  Historiska Museet
  Moderna Museet
  Nationalmuseum
  Naturhistoriska museet
  Nordiska Museet
  Skansen
  Tekniska Museet
  Vasamuseet
  Östasiatiska Museet

Nöjen

  Gröna Lund

Sevärdheter

  Fåfängan
  Gamla Stan
  Kulturhuset
  Skansen-Akvariet

Shopping

  NK

  På Djurgården hittar man världens äldsta friluftsmuseum, Skansen. Denna stora park grundades 1891 av Arthur Hazelius som var språkforskare, lärare och folkbildare. Han insåg att det gamla bondesamhället var på väg att försvinna. På Skansen ville han visa hur människor bott och verkat i det gamla Sverige.

Hazelius övertalade myndigheterna att ge honom mark på Djurgården. Där planerade han en park som skulle innehålla byggnader från hela Sverige, samt ge en bild av djur och natur från riket. Under åren har ca 150 byggnader flyttats till Skansen. Äldst är det norska Vastveitloftet från 1300-talet. Det flyttades till Skansen 1901 under den norska unionstiden.
Året runt finns möjlighet att promenera i dessa historiska miljöer. De vilda djuren kan ses i sina respektive hägn.Best Replica Watches På sommaren kan barnen hälsa på i Lill-Skansen. Där finns smådjur och söta djurungar. Om man vill komma och se när de olika verksamheterna visas bör man titta i kalendariet på hemsidan innan besöket. Det finns då möjlighet att se hur olika hantverken utövades, vilka kläder som bars och hur gårdarna sköttes om i det gamla bondesamhället.

Dagligen finns djurvisningar då djurskötarna berättar om djuren och lär nyfikna besökare om olika arter. Det finns även möjlighet till ponnyridning.
Skansen har ett eget litet tivoli med tåg, bilbana och små karuseller. Det finns även flera lekplatser.

Entreavgiften varierar under året beroende på säsong och evenemang. Hundar får ej tas med in i parken. Det finns möjlighet att hyra sulky till de små barnen vid huvudentren.

Skansen ligger ganska nära de centrala delarna av Stockholm. Det går att promenera över till Djurgården där Skansen ligger. Det finns även bussar och spårvagn. Lite mer spännande är det att åka med färja från Slussen.

 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver