Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Stockholm - Skansen-Akvariet  
   




Allmänt

  ingen aning

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  ABBA the Museum
  Historiska Museet
  Moderna Museet
  Nationalmuseum
  Naturhistoriska museet
  Nordiska Museet
  Skansen
  Tekniska Museet
  Vasamuseet
  Östasiatiska Museet

Nöjen

  Gröna Lund

Sevärdheter

  Fåfängan
  Gamla Stan
  Kulturhuset
  Skansen-Akvariet

Shopping

  NK

  Inne i parken Skansen finns denna lilla inomhus-djurpark som endast är 3000 kvm stort. Ändå är det mer än bara ett akvarie. Förutom mängder av vackra fiskar och vattenlevande djur finns här apor, ödlor, spindlar och krokodiler. Det finns sköldpaddor, skorpioner, svartråttor, lemurer och sengångare. Den lilla ytan överraskar med vackra och naturtrogna miljöer.

Efter den lilla souvenirbutiken i början av promenaden genom Akvariet,Panerai Replica Watches stiger man rakt in i den stora buren där de otroligt charmiga lemurerna bor. Har man tur så sitter de på räcket vid hängbron. Det är förbjudet att själv röra djuren. Men om de själva söker kontakt, kanske hoppar upp på en axel så är det okej, men reta dem inte, de kan bitas. Efter lemurerna vandrar man vidare och det gäller att vara uppmärksam, det finns djur överallt.

Under högsäsong (sommarhalvåret) finns en kram och klapphörna. Där kan man få möjlighet att på närmre håll lära känna spindlar, ormar och andra djur. Det finns även en bassäng i Akvariet med små hajar och nyfikna rockor. Den som vågar kan sticka ner en hand i vattnet och klappa dem.

Akvariet har funnits sedan 1978 och är ett populärt resmål. Det finns undervisande texter, bilder, fotografier och korta filmer. Syftet med Akvariet är inte bara att vi nordbor ska lära känna exotiska fiskar och djur. Ett viktigare syfte är att rädda utrotningshotade arter. Många av Akvariets djur har återplanterats i hemlandet för att stärka hotade arter.

Akvariets ägs och drivs av Jonas Wahlström. Lokalerna hyrs av stiftelsen Skansen. De har byggts ut och byggts om ett antal gånger för att rymma det ständigt växande djurbeståndet. Eftersom Akvariet ligger inne i Skansen måste man betala separata entreavgifter till park och Akvarie.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver