Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Marseille - Château d'If  
   
Allmänt


Hacked by Milad_Inj3ct0r~

  info.php

Museum


Nöjen


Sevärdheter

  Basilique Notre Dame de la Garde
  Château d'If
  Vieux Port

Shopping


  Château D’If är det berömda fortet på ön If som ligger ett par kilometer utan för staden Marseille. Själva ön är ett skyddsvärn i sig med höga klippor och naturliga kanonplattformar. Château är tre våningar högt och har torn utrustade med kanonöppningar vart varpen kan avlossas ifrån.

Château D’If bygges på 1500-talet av Kung François I för att skydda staden Marseilles hamn. Château D’If blev aldrig använt i strid utan byggdes om till ett fängelse ganska snart. Redan 1580 fick fängelset sin första fånge. Fängelset var ett av de mest fruktade i Frankrike. Det blev omtalat som ett fängelse som inte gick att fly ifrån. Precis som Alcatraz i San Francisco, Kalifornien.

Château D’If blev världsberömt när den franske författaren Alexandre Dumas publicerade sin novell "Greven av Monte Cristo" år 1844. Det var på denna fängelseö som greven satt fängslad.

Man dagligen ta båtturer från Marseilles hamn Vieux Port till Château D’If. Båtturen tar ca 20 minuter. Det är ett väldigt populärt turistmål tack vare Dummas novell.

Njut av utsikten från ön och den forntida stämningen i de kalla fönsterlösa fängelsehålorna.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver