Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/45/167045/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Berlin - Schloss Charlottenburg  
   
AllmÀnt

  Att tĂ€nka pĂ„...
  Resa till och i Berlin

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Alte museum
  Alte Nationalgalerie
  Bauhaus Archiv
  Bodemuseum
  Bröhan Museum
  Egyptiska Museet
  GemĂ€ldegalerie
  Haus am Checkpoint Charlie
  Judiska museet
  Kulturforum
  Kunstgewerbemuseum
  Kupferstichkabinett
  Museumsinsel
  Musikinstrumentenmuseum
  Neue Nationalgalerie
  Neues Museum
  Pergamonmuseum

Nöjen

  Philharmonie
  Sony Center
  Zoologiska trĂ€dgĂ„rden

SevÀrdheter

  Berliner Dom
  Brandenburger Tor
  Checkpoint Charlie
  Gendarmenmarkt
  Kaiser Wilhelms minneskyrka
  Marienskirche
  Olympiastadion
  Schloss Charlottenburg
  Segerkolonnen
  Tiergarten
  TV-Tornet
  Unter den Linden

Shopping

  Alexa
  Friedrichstrasse
  KaDeWe
  KurfĂŒrstendamm
  Lafayette

  Charlottenburg slott Ă€r det största och mest betydelsefulla Hohenzollern-residens som fortfarande finns kvar i Berlin. Det bombskadades under andra vĂ€rldskriget men restaurerades efter kriget och fungerar idag som musĂ©eanlĂ€ggning. Den magnifika slottsbyggnaden Ă€r omgiven av en unik Barock trĂ€dgĂ„rd som i sin tur sitter samman med en stor park. Slottet byggdes för att bistĂ„ som sommarresidens för den preussiska drottning Sophie Charlotte och byggdes senare ut av efterföljande regenter.

Slottets Àldsta delar Àr byggda mellan 1695-1713. Mittendelen Àr skapad av svensken Eosander von Göthe. 1740-1742 byggdes den östra flygeln till för Fredrik den store och ritades av Georg von Knobelsdorrf. Den Àr en kombination av sen barock och rokoko. Balsalen bestÄr av marmorvÀggar med förgylld stuck och leder till tvÄ rum som innehÄller en en samling av Watteau-mÄlningar. I trappan som leder upp till paradvÄningen finns Hann Triers freskomÄlning och det Àr Àven han som mÄlat taket i slottets tron- och bankettsal.

PÄ borggÄrden stÄr en staty av kurfursten Frederick William. Statyn försvann under andra vÀrldskriget men Äterfanns 1949 i Tegelsjön och fördes tillbaka till slottet.

Öppettider, gamla slottet: tisdag-söndag Ă„ret runt
Öppettider, nya flygeln: replica watches onsdag-mĂ„ndag Ă„ret runt

I Charlottenburg park hittar du Belvedere. En charmig byggnad ritad av Carl Gotthard Langhans 1788 som en utsiktspunkt i parken. Byggnaden anvÀndes ursprungligen som ehus. HÀr finns idag en betydelsefull samling frÄn Berlins porslinsfabrik (KPM) frÄn 1700- och 1800-talen. Belvedere Àr öppet för allmÀnheten tisdag-söndag Äret runt.

I parken ligger Ă€ven Mausoleum. Mausoleum byggdes som en gravkammare Ă„t Kung Frederick William III och Drottning Luise. Senare begravdes Ă€ven Kejsar William I och Kejsarinnan Augusta hĂ€r. Öppet Ă„ret runt tisdag-torsdag.

Till höger om slott Charlottenburg ligger nya paviljongen, ritad 1825 av Karl Friedrich Schinkel och byggd i italiensk stil. HÀr visas idag en unik samling av samtida konstnÀrerna Casper David Friedrich och Carl Blechen. Paviljongen Àr tyvÀrr stÀngd för renovering fram till 2009.

För- och fornhistoriska museet ligger i slottets vÀstra flygel. HÀr finns artefakter frÄn stenÄldern till bronsÄldern. Museet Àr öppet tisdag-fredag 9.00-17.00, lördag-söndag 10.00-17.00 Äret runt.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver