Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/c/f/cfd2a967-5dfa-4698-8c01-e18a4b8d2521/reselabbet.se/public_html/includes/database.php on line 11
  Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Berlin - Schloss Charlottenburg  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Resa till och i Berlin

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Alte museum
  Alte Nationalgalerie
  Bauhaus Archiv
  Bodemuseum
  Bröhan Museum
  Egyptiska Museet
  Gemäldegalerie
  Haus am Checkpoint Charlie
  Judiska museet
  Kulturforum
  Kunstgewerbemuseum
  Kupferstichkabinett
  Museumsinsel
  Musikinstrumentenmuseum
  Neue Nationalgalerie
  Neues Museum
  Pergamonmuseum

Nöjen

  Philharmonie
  Sony Center
  Zoologiska trädgården

Sevärdheter

  Berliner Dom
  Brandenburger Tor
  Checkpoint Charlie
  Gendarmenmarkt
  Kaiser Wilhelms minneskyrka
  Marienskirche
  Olympiastadion
  Schloss Charlottenburg
  Segerkolonnen
  Tiergarten
  TV-Tornet
  Unter den Linden

Shopping

  Alexa
  Friedrichstrasse
  KaDeWe
  Kurfürstendamm
  Lafayette

  Charlottenburg slott är det största och mest betydelsefulla Hohenzollern-residens som fortfarande finns kvar i Berlin. Det bombskadades under andra världskriget men restaurerades efter kriget och fungerar idag som muséeanläggning. Den magnifika slottsbyggnaden är omgiven av en unik Barock trädgård som i sin tur sitter samman med en stor park. Slottet byggdes för att bistå som sommarresidens för den preussiska drottning Sophie Charlotte och byggdes senare ut av efterföljande regenter.

Slottets äldsta delar är byggda mellan 1695-1713. Mittendelen är skapad av svensken Eosander von Göthe. 1740-1742 byggdes den östra flygeln till för Fredrik den store och ritades av Georg von Knobelsdorrf. Den är en kombination av sen barock och rokoko. Balsalen består av marmorväggar med förgylld stuck och leder till två rum som innehåller en en samling av Watteau-målningar. I trappan som leder upp till paradvåningen finns Hann Triers freskomålning och det är även han som målat taket i slottets tron- och bankettsal.

På borggården står en staty av kurfursten Frederick William. Statyn försvann under andra världskriget men återfanns 1949 i Tegelsjön och fördes tillbaka till slottet.

Öppettider, gamla slottet: tisdag-söndag året runt
Öppettider, nya flygeln: replica watches onsdag-måndag året runt

I Charlottenburg park hittar du Belvedere. En charmig byggnad ritad av Carl Gotthard Langhans 1788 som en utsiktspunkt i parken. Byggnaden användes ursprungligen som ehus. Här finns idag en betydelsefull samling från Berlins porslinsfabrik (KPM) från 1700- och 1800-talen. Belvedere är öppet för allmänheten tisdag-söndag året runt.

I parken ligger även Mausoleum. Mausoleum byggdes som en gravkammare åt Kung Frederick William III och Drottning Luise. Senare begravdes även Kejsar William I och Kejsarinnan Augusta här. Öppet året runt tisdag-torsdag.

Till höger om slott Charlottenburg ligger nya paviljongen, ritad 1825 av Karl Friedrich Schinkel och byggd i italiensk stil. Här visas idag en unik samling av samtida konstnärerna Casper David Friedrich och Carl Blechen. Paviljongen är tyvärr stängd för renovering fram till 2009.

För- och fornhistoriska museet ligger i slottets västra flygel. Här finns artefakter från stenåldern till bronsåldern. Museet är öppet tisdag-fredag 9.00-17.00, lördag-söndag 10.00-17.00 året runt.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver