Till Reselabbets förstasida Till Reselabbets förstasida

      
Till Stadens startsida
 
   

 

     
        Jönköping - Stadsparken  
   
Allmänt

  Att tänka på...
  Elmia

Hacked by Milad_Inj3ct0r~


Museum

  Husqvarna fabriksmuseum
  Jönköpings läns museum
  Tändsticksmuseet

Nöjen

  Huskvarna folkets park
  HV71
  Jönköpings Konserthus
  Jönköpings Teater
  Rosenlundsbadet
  Upptech

Sevärdheter

  Rocksjöns naturreservat
  Rosenlunds bankar
  Smedbyn
  Stadsparken
  Tabergs topp

Shopping

  A6
  Östra Centrum

  Denna över 100-åriga stadspark ligger på höjderna väster om Jönköping med milsvid utsikt över bl.a. statskärnan och Vättern. Det är en av de bästa utsiktspunkterna över det vackra området som utgör Vätterbygden.

Parken var tidigare vildvuxen skogsmark, men gjordes i ordning år 1896 då marken uppläts som allmän plats. Parken utgörs nu av ett naturskönt område där både vuxna och barn kan njuta en stund. Här finns kommunens största lekplats med klätterställningar för alla åldrar. I närheten av lekplatsen finns ett antal grillplatser som är mycket populära.

I den högre delen av parken finns flera djurhagar. Där finns ponnys, getter, får, höns och lamadjur. Flera av raserna representerar gamla, svenska lantraser. I fågeldammen kan den som vill, se både stora och små fåglar. Den som har ett större fågelintresse kan besöka fågelmuseet(fritt inträde) lite längre bort. Där finns mängder av uppstoppade fåglar och mycket att lära om dem. Man kan även följa med på Fågelpromenad tisdagar och torsdagar 21 april t.o.m. 19 maj.

I parken finns många fina gångvägar för dig som vill promenera och känna på backarna. Det finns även möjlighet att spela bangolf eller besöka dansbanan. Gillar du fotboll så har Jönköping Södra, Jönköpings fotbollslag, sin hemmaarena här.
 
           

   
 

Karta över staden

 
  Annonser:

* Sista minuten resor hos Ving
* Boka före 31/10 hos STS Alpresor & spara 1600:-
* Reseledare sökes!
* Sista Minuten resor hos Stena Line.
* Terminal A
* Boka billig resa med Travelstart
* Sök billigt flyg hos Supersaver